Default

Dingen om te doen in Rotterdam: Een complete gids voor de eerste bezoeker

Platenwinkel Rotterdam

Je hebt Rotterdam gehaald! De stad die je al zo lang wilde bezoeken, en nu is het eindelijk zover. Maar waar begin je je nieuwe leven in de grootste stad van Nederland? Maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Het eerste wat iedereen die Rotterdam bezoekt doet is verkennen. Van musea, parken en winkels, er zijn zoveel leuke dingen te doen in Rotterdam dat zelfs een paar dagen als een avontuur zullen voelen. Om je te helpen je eerste paar dagen (en weken) in de stad te plannen, hebben we een complete gids gemaakt voor de eerste bezoeker. We nemen je mee van top bezienswaardigheden naar verborgen juweeltjes en geven insider tips over alles wat je moet weten voordat je komt. Als je meer wilt dan alleen ideeën over wat je moet doen bij een bezoek aan Rotterdam, bekijk dan onze complete routebeschrijving met must-see locaties en activiteiten.

Wat te doen in Rotterdam voor een dag?

Met zoveel bezienswaardigheden, geluiden en activiteiten in één stad is Rotterdam de perfecte plek om te voet te verkennen. Je wilt echter niet al je tijd alleen doorbrengen, dus als je dagen hebt om de stad te verkennen, zijn hier een paar must-do activiteiten om te proberen.

Besteed op je eerste dag in Rotterdam wat tijd aan het leren over de stad en haar geschiedenis. Begin je dag in het Museum Boeretuin, waar je via kunst en architectuur over de geschiedenis van de stad kunt leren. Nadat je dit unieke museum hebt verkend, loop je naar de Markthal om de eetcultuur van Rotterdam te ervaren. Ga vervolgens naar het Museum Willet-Holthuysen om meer te leren over kunst en de kunstenaars die in de stad hebben gewoond en gewerkt.

Als u nog tijd over heeft, stop dan bij het Maritiem Museum om meer te leren over de sterke maritieme geschiedenis van de stad. Als u de dag na uw eerste dag in de stad hebt, ga dan naar het Schaarbeekkwartier om de oude grachten te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van het gebied.

Wat te doen in Rotterdam voor twee dagen.

Na je eerste dag in de stad wil je de bezienswaardigheden en activiteiten van Rotterdam verder verkennen. Verken twee dagen lang de musea, het stadhuis, de haven en de grachten en leer meer over de geschiedenis van de stad en de sterke maritieme geschiedenis.

Begin uw tweedaagse verkenning van Rotterdam met een bezoek aan het Platenwinkel Rotterdam, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de stad en de kunst. Bezoek vervolgens de Markthal, de foodhal van Rotterdam, om de cultuur van de stad via het eten te ervaren. Om meer te leren over de sterke maritieme geschiedenis van de stad en de haven, bezoek je het Maritiem Museum.

Als u twee dagen in de stad bent, voeg dan een stop toe bij het Schaerbeekkwartier om de oude grachten te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van de stad. Voor een meer ontspannen dag kunt u ontspannen op een van de stranden in de stad. Als u nog twee dagen hebt, kunt u een stop maken bij het Museum voor Hedendaagse Kunst om meer te leren over de kunstscene in de stad terwijl u het Schiedams Kanaal en de Botanische Tuinen verkent.

Wat te doen in Rotterdam voor drie dagen.

Als je een paar dagen meer hebt om de stad te verkennen, kun je meer activiteiten toevoegen en meer van de Rotterdamse cultuur, geschiedenis en eetcultuur ontdekken.

Tijdens je eerste drie dagen in de stad kun je de musea, de grachten en de architectuur van Rotterdam verkennen om meer te leren over de stad en haar geschiedenis. Om de cultuur van de stad te ervaren, ga je naar de Markthal om lokale delicatessen te proeven en de cultuur van de stad via het eten te verkennen. Voor een meer relaxte dag kunt u ontspannen op een van de stranden in de stad. Voor uw tweede drie dagen verkent u het Schaerbeekkwartier om meer te leren over de oude grachten en de geschiedenis van de stad terwijl u de cultuur van de stad verkent en geniet van de bezienswaardigheden, geluiden en architectuur van Rotterdam. Voor uw laatste drie dagen verkent u de musea en de architectuur van Rotterdam en gaat u naar het Platenwinkel Rotterdam om meer te leren over de stad en haar geschiedenis.

Comments Off on Dingen om te doen in Rotterdam: Een complete gids voor de eerste bezoeker