Default

Music Production and Music

dj performing music set met lichtscherm - muziek stockfoto's en -beelden

In dit artikel ga ik het hebben over muziekproductie en ook over muziek in films en hoe je je muziek in films kunt gebruiken.

Muziek maakt een groot deel uit van films en tv-shows. Het bepaalt de sfeer en het gevoel voor een scène en je moet altijd zoeken naar manieren om muziek in je projecten op te nemen. Muziek wordt ook gebruikt om het gevoel en de algehele sfeer van de scène te creëren. Het gebruik van muziek kan een gevoel in je scène creëren dat nog niet eerder is gezien en als het correct wordt gedaan, kan het geraffineerd zijn en emotie oproepen bij je kijkers.

Een van de beste manieren om je muziek te gebruiken, is door de stemming en sfeer van je scène te creëren. Als sounddesigner creëer je de geluiden in films en tv-programma's met je muziek. Er zijn veel geweldige en deskundige mensen die je hiermee kunnen helpen, maar als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zoek dan altijd naar boeken of tutorials die je basiskennis en advies geven, bijvoorbeeld boventoongroepen, vertragingen, fasering enz.

Als je een bepaalde sfeer wilt creëren, dan moet de muziek bij die sfeer passen. U kunt hiervoor een aantal manieren gebruiken. Door gebruik te maken van akkoordprogressies, lange vertragingen, zeer korte vertragingen, modulatie van toonladders, arpeggio's of anderszins kan men de stemming en sfeer van een scène bepalen.

De muziek past goed bij de film of de scène en geeft een gevoel van hoe de scène zou moeten zijn. Hoe krachtig de muziek is, hangt echt van jou af. Je kunt een scène super donker en eentonig of juist heel spannend en leuk maken door het gebruik van muziek.

Aan de ene kant wil je zoveel mogelijk variatie aan muziek in de film of scene. Dit zal je helpen om emotioneel contact te maken met je publiek en elke gewenste boodschap over te brengen.

Aan de andere kant wil je niet dat je scène erg hetzelfde klinkt. We willen allemaal dat de scène of het instrumentarium gaandeweg verandert of evolueert, anders wordt het saai. Verschillende secties en instrumenten die tegelijkertijd spelen, zorgen voor afwisseling. Soms moet je hiervoor secties keer op keer herhalen, tenzij je natuurlijk veel ervaring hebt met het werken met soortgelijke tracks.

Gebruik uw muziekmaaksoftware

Als je van muziek houdt of altijd al hebt willen beginnen, dan kan nadenken over de muziek die je maakt een van de beste beslissingen zijn die je kunt nemen. Het kiezen van de juiste muziek kan de hele sfeer voor de scène bepalen, maar als je net begint, is het belangrijk om niet overboord te gaan, anders krijg je misschien alleen maar een puinhoop.

Je kunt ook de eenvoudigere software gebruiken, zodat je snel een track kunt bedenken zonder dat je hoeft na te denken over wat je vervolgens moet doen. De software kan u helpen bij het vinden of kiezen van het juiste geluid voor uw scène. Hiphop-software voor het maken van beats of muzieksequencing-software helpt je precies te bedenken wat je wilt.

Het hele punt bij het maken van geweldige muziek is dat het de sfeer voor je scene bepaalt, maar er is nog veel te leren als het gaat om het spelen van de piano of keyboards of het maken van muzieksoftware. Onthoud altijd dat je geen professionele producer hoeft te zijn om fantastische muziek te maken. Sommige eenvoudige muziek kan worden geproduceerd voor een paar honderd dollar die gemakkelijk een leven lang meegaat. Geweldige muziek kan ook worden geproduceerd voor duizenden dollars.

Onthoud altijd wanneer je muziek maakt om ervan te genieten en er een ontspannende ervaring van te maken, oefen geen druk op jezelf uit wanneer je je muziek produceert. Houd er ook rekening mee dat je niet over de nieuwste apparatuur en de nieuwste samples hoeft te beschikken om geweldige muziek te maken. Van oude, minder bekende software en hardware kan geweldige muziek worden gemaakt.